loader image

Україна домовляється про експорт картоплі до країн ЄС.

Під час зустрічі з представниками Української асоціації виробників картоплі, Голова Держпродспоживслужби України, В. Магалецька, повідомила про звернення доГенерального директорату з питань охорони здоров’я та безпечності харчових продуктів Європейської комісії щодо розгляду можливості здійснення експорту української картоплі до країн Європейського Союзу.

Наразі з ЄС обговорюється питання щодо необхідності призначення інспекції європейських експертів в 2022 році для відкриття експорту української картоплі. Україна продовжує виконувати взяті на себе зобов’язання в рамках Угоди про асоціацію з ЄС, зокрема, щодо адаптації національного законодавства до загальноєвропейського в частині картоплярства.

Тож, українським виробникам варто заздалегідь підготуватися, аби з відкриттям ринку ЄС мати можливість здійснювати експорт картоплі. Однією з вимог для здійснення експорту є впровадження системи менеджменту безпечності харчової продукції ISO 22000. Звертайтесь до нас в “Атестор” за розробкою та впровадженням системи, а також її підготовкою до сертифікації “під ключ”!